Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Crowdfunding moet TOPradio redden
#1
TOPradio lanceert een nieuw offensief om in de ether te blijven. Terwijl de opzegging van de licentie wordt aangevochten bij de Raad van State, start de zender een crowdfunding op om te kunnen voortleven op het internet. “Met 75.000 euro kunnen we TOPradio een jaar lang streamen”, zegt presentator Jonathan Vanhelleputte (39) uit Deinze.
De dancezender TOPradio blijft vechten voor haar voortbestaan. Op 31 december wordt de zender verplicht om te stoppen met FM-uitzendingen, nadat Vlaams minister van Media Sven Gatz besliste om de vergunning niet te verlengen. Maar de medewerkers gaven zich niet zomaar gewonnen en in september trokken zij naar de Raad van State om de beslissing van Gatz aan te vechten. Ondertussen richten ze hun pijlen ook op DAB+ en streaming via internet zodat ze toch kunnen blijven uitzenden.
Jonathan Vanhelleputte (39) uit Astene is één van de freelance medewerkers die ook dreigt zijn job te verliezen. Jonathan presenteert al jaren ‘The Spinning 30’ op woensdag van 12 tot 14 uur en ‘We Love Music’ op zaterdag en zondag van 12 tot 14 uur. Samen met zijn collega’s organiseert hij nu een crowfunding. “Met 75.000 euro kunnen we TOPradio al een jaar aanbieden via DAB+, het Digital Audio Broadcasting”, vertelt Jonathan. “Met dit bedrag betalen we de transmissiekost plus de kosten om de TOPradio-muziek via de livestream te blijven aanbieden.
Steun wordt beloond
“Wie ons financieel steunt, wordt ook beloond”, gaat Jonathan verder. “Vanaf het bedrag van 5 euro krijg je onze eeuwige dank iets en hoe hoger het bedrag, hoe meer je krijgt. Zo kan je vanaf 250 euro je favoriete plaat aanvragen met naamsvermelding en daarbovenop krijg je een toegangsticket voor het exclusieve ‘TOPradio blijft’-feestje dat plaatsvindt in Holy Food Market in Gent en een DAB+-radiotoestel. Wie meer dan 2.000 euro geeft, wint een twee uur durende dj-set van Neon en Vinn op een privé- of bedrijfsparty. Momenteel zitten we al aan bijna aan 7.000 euro we hebben nog 47 dagen te gaan.”
De crowdfundingactie van TOPradio kan je vinden via https://crowd.hellobank.be/nl/projects/t...et-blijven. Meer info via http://www.TOPradiomoetblijven.be.
Groeten
Master-Magic
www.master-magic.be
Antwoord
#2
De Vlaamse commerciële radiozender TOPradio is een crowdfundingproject gestart om ook vanaf volgend jaar digitale uitzendingen via de ether (DAB+) te kunnen verzorgen.
Dit heeft de radiozender vanmorgen bekend gemaakt.

Verlies FM-frequenties

Zoals eerder al bekend was geworden verliest de commerciële radiozender per 1 januari aanstaande haar etherfrequenties in Vlaanderen. De zender is dan alleen nog te ontvangen via de digitale ether (DAB+). Aangezien het uitzenden via DAB+ geld kost probeert de radiozender haar luisteraars in stelling te brengen om deze kosten gedeeltelijk mee te financieren.

DAB+

De voorbije jaren werden de DAB+ distributiekosten betaald met de (regionale) FM-reclame-inkomsten. Deze inkomsten vallen, door de recente overheidsbeslissing, vanaf januari 2018 volledig weg. Volgens de radiozender kost het uitzenden via DAB+ ongeveer 75.000 euro per jaar.

Promoten digitale radio’s

Daarnaast gaat de radiozender het gebruik van digitale radio’s onder de Vlamingen promoten. Momenteel zou nog maar zes proces van de inwoners in Vlaanderen beschikken over een DAB+-toestel.

Crowdfunding

Om de kosten voor de digitale etheruitzendingen op te hoesten vraagt de radiozender haar luisteraars om de digitale etheruitzendingen mee te financieren middels een crowdfundingproject. Luisteraars die meer dan 250 euro in het fonds inleggen krijgen zelfs een DAB+-radio van de radiozender. Inmiddels heeft de actie al bijna 7000 euro opgehaald. Meer informatie over het project vind je hier.

Petitie

De radiozender heeft eerder al een petitie in het leven geroepen voor behoud van haar FM-frequenties. Deze petitie is door meer dan 70.000 luisteraars ondertekend.

In beroep

De radiozender heeft inmiddels het besluit van de Belgische minister van media, Sven Gatz, aangevochten bij de Raad van State. Ook de radiozenders Family Radio, Club FM en Radio Maria gaan het besluit aanvechten.
Groeten
Master-Magic
www.master-magic.be
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)