Welkom, gast
U dient zich te registreren voordat u berichten kunt plaatsen op dit forum.

Gebruikersnaam
  

Wachtwoord
  

Forums doorzoeken

(Geavanceerd zoeken)

Statistieken
» Leden: 2
» Meest recente lid: tontol36
» Aantal topics: 56
» Aantal berichten: 68

Volledige statistieken

Gebruikers online
Er is momenteel 1 gebruiker online.
» 0 leden | 1 gasten

Meest recente topics
NPO 3FM blijft op FM
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
5 uren geleden
» Reacties: 0
» Weergaven: 10
John de Mol wil Rob Stend...
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
5 uren geleden
» Reacties: 0
» Weergaven: 6
Meerdere oeuvre prijzen v...
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
5 uren geleden
» Reacties: 0
» Weergaven: 4
Zot veel zomer op Radio 2
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
6 uren geleden
» Reacties: 0
» Weergaven: 4
3de kavel DAB+ pakket voo...
Forum: DAB(+) in Belgie
Laatste bericht door master-magic
, 00:12
» Reacties: 3
» Weergaven: 59
Wanneer grijpt NPO in bij...
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
, 00:08
» Reacties: 0
» Weergaven: 16
Kopstuk 3FM verlaat zinke...
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
, 00:07
» Reacties: 0
» Weergaven: 15
zenders op dab+
Forum: DAB(+) in Belgie
Laatste bericht door master-magic
20-06-2018, 16:20
» Reacties: 1
» Weergaven: 36
Sky Radio nummer 1 onder ...
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
20-06-2018, 05:57
» Reacties: 0
» Weergaven: 16
DAB+ Frankrijk test voor ...
Forum: DAB(+) in Andere landen
Laatste bericht door master-magic
19-06-2018, 21:00
» Reacties: 5
» Weergaven: 70

 
  NPO 3FM blijft op FM
Geplaatst door master-magic - 5 uren geleden - Forum: Offtopic - Geen reacties

De NPO heeft absoluut geen plannen om de FM-uitzendingen van het in zwaar weer verkerende 3FM te beëindigen. Dit heeft een woordvoerder van de publieke omroep tegen De Telegraaf gezegd.

Met het vasthouden aan de FM-verspreiding van jongerenzender 3FM wil NPO een einde maken aan de publiekelijk discussie rondom de FM-frequentie van 3FM. Het marktaandeel van 3FM is in enkele jaren van twaalf procent naar 2,9 procent gezakt. Reden voor media- en radiokenners om openlijk over de komst van NPO Radio 5 op FM te speculeren. NPO Radio 5 is op dit moment alleen via het radio-aanbod van tv-aanbieders, online en via het digitale radionetwerk DAB+ te beluisteren. Ondanks het ontberen van belangrijke FM-etherdistributie is het marktaandeel van NPO Radio 5 tot boven de vier procent gestegen.

Luisteraar

Ondanks dat jongeren minder traditioneel via FM en juist meer online luisteren, blijft NPO vasthouden aan de FM-verspreiding van 3FM. Het zet hierbij de behoefte van Nederlandse luisteraars aan de kant. Dit is toch enigszins opmerkelijk omdat juist de radioluisteraars jaarlijks via het betalen van belasting de subsidie van honderden miljoenen euro’s aan de NPO bekostigt. Kenners zijn het erover eens dat met FM-verspreiding van NPO Radio 5 in plaats van 3FM veel meer Nederlanders worden bereikt. Het marktaandeel van NPO Radio 5 gaat volgens de kenners naar recordhoogte stijgen als de zender op FM te beluisteren is. Dit komt vooral omdat de oudere leeftijdsdoelgroep met FM – en juist minder met online en DAB+ – is opgegroeid.

STER

Een nadeel van het succes van NPO Radio 5 is wel dat de oudere leeftijdsdoelgroep voor adverteerders minder interessant is dan de veel jongere doelgroep van 3FM. Hierdoor komen reclame-inkomsten van STER nog verder onder druk te staan. Omdat het aantal traditionele lineaire tv-kijkers meer afneemt dan vooraf verwacht, moet de NPO de komende jaren jaarlijks zestig miljoen euro extra bezuinigen.

Dit onderdeel afdrukken

  John de Mol wil Rob Stenders als baas Radio Veronica
Geplaatst door master-magic - 5 uren geleden - Forum: Offtopic - Geen reacties

John de Mol heeft zijn zinnen gezet op Radio 2 deejay Rob Stenders. Als zenderbaas bij Veronica mag hij dan naar eigen inzicht die zender vorm gaan geven. Definitief is het nog niet.

Het Algemeen Dagblad bericht donderdag over de aanstaande transfer van Rob Stenders van NPO Radio 2 naar Radio Veronica. Talpa heeft intussen bevestigd dat van vergevorderde gesprekken sprake is. Bij Talpa radio kan de deejay mogelijk een half miljoen euro per jaar verdienen en mag dan de zender verder vorm gaan geven. Dat is mogelijk vooral goed nieuws voor luisteraars die fan zijn de programma's die Stenders al jaren lang maakt. Bij NPO Radio 2 zit de deejay de laatste tijd na een rel over zijn programma Platenbonanza niet meer goed op zijn plek. Wel staat Stenders vooralsnog onder contract van BNNVARA.

Giel Beelen trekt Veronica niet uit slop

Voor Radio Veronica is de komst van Stenders ook mogelijk goed nieuws want de zender scoort momenteel niet echt denderend hoge luistercijfers. De komst van Giel Beelen heeft niet voorkomen dat Veronica zelfs door NPO Radio 5 is ingehaald in de luistercijfers. Het is vooral boegbeeld Tineke de Nooij die de luistercijfers van NPO Radio 5 steeds verder omhoog stuwt.

Dit onderdeel afdrukken

  Meerdere oeuvre prijzen voor Radio 5 boegbeeld Tineke de Nooij
Geplaatst door master-magic - 5 uren geleden - Forum: Offtopic - Geen reacties

Na de recente aankondiging van een Marconi oeuvre award valt NPO Radio 5 boegbeeld Tineke de Nooij alweer in de prijzen. Ze heeft nu ook ere zilveren reismicrofoon gekregen.

Deejay Tineke de Nooij, die in de jaren zestig haar loopbaan op de radio begon bij de toenmalige piraat Veronica, is meermaals in de prijzen gevallen. Recent werd al bekend dat ze tijdens het uitreiken van de Radioring dit jaar de Marconi Oevre Award krijgt. Daar is nu nog een schepje bovenop gedaan. Vandaag nam de deejay van Omroep Max de Ere-Zilveren Reismicrofoon in ontvangst van omroepdirecteur Jan Slagter.

NPO Radio 5 populairder dan ooit

De Tineke Show valt onder de meest geliefde programma op NPO Radio 5. Op weekdagen tussen 12 en 14 uur is Tineke de Nooij hier, behalve als ze weer een paar weken vakantie in Zuid-Afrika heeft, te horen. NPO Radio 5 haalde - zónder FM frequentie - Radio Veronica in en versloeg jongerenzender 3FM al eerder. NPO Radio 5 heeft ook andere programma's met presentatoren die het goed doen, zoals Jeroen van Inkel, Bert Kranenbarg en Hans Schiffers.

Dit onderdeel afdrukken

  Zot veel zomer op Radio 2
Geplaatst door master-magic - 6 uren geleden - Forum: Offtopic - Geen reacties

Van maandag 2 juli tot eind augustus trekt Kim Debrie met 'Plage Préférée' naar zee. Van Knokke tot De Panne: de hele zomer lang maakt Radio 2 van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur zomerse vakantieradio.

In 'Plage Préférée' ontvangt Kim bekend en minder bekend Vlaanderen. Luisteraars mogen zich verwachten aan sterke verhalen en inspirerende reportages langs de Belgische kustlijn.

De zomer van Radio 2: Nieuwigheden
Radio 2 duikt de zomer in met enkele nieuwigheden. Zo maken Guy De Pré en Günther Neefs in 'Route 66' van 12 tot 22 augustus een muzikale roadtrip langs de legendarische Route 66. Hun verhalen zijn te volgen in 'Spits' met Niels en op de Facebook-pagina van Radio 2.

Deze zomer geen 'Top'- of 'Popcollectie', wel het programma 'Zot Veel Zomerhits'.

'De Zoete Inval' met Luc Appermont is er weer elke zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur. In september nemen 'De Rechtvaardige Rechters' weer over.

Elke zondag kan je om 8.00 uur genieten van een compilatie van de verhalen 'In zee met...' ter vervanging van 'De Rotonde'.

'De Inspecteur' ontfermt zich elke weekdag in 'Start je Dag' over zomerse kwesties:

Maandag: zomerse smaaktesten
Dinsdag: nieuwe apps
Woensdag: unieke uitstappen met kinderen in Vlaanderen
Donderdag: nieuwe zomerse producten
Vrijdag: tips voor in je rugzak

Vaste waarden keren terug en krijgen zomers accent
Benjamien Schollaert gaat elke zaterdag terug op 'Tracktocht'. Onder zijn gasten rekenen we onder meer Lieven van Gils, Pascale Platel, Dana Winner, Arnout Hauben, Maaike Cafmeyer, Coco Jr., Lucas Van Den Eynde en Rob Vanoudenhoven.

Niels Vandeloo is de hele zomer gastheer van 'Spits'. Gedreven door de actualiteit zal hij niet de hele zomer presenteren vanuit de studio. In tegendeel, met zijn auto met uitzendapparatuur trekt hij naar de plaats waar het gebeurt.

Op een weekdag klinkt op Radio 2 's avonds verfrissende muziek voor zwoele zomeravonden met 'Zomertijd' en 'After Sun'. In 'Klassiekers op de Werkvloer' kiezen Vlaamse bedrijven opnieuw een uur lang zelf hun zomerse platen.

Regionaal

West-Vlaanderen
De West-Vlaamse redactie zendt elke dag uit vanop dezelfde locatie als 'Plage Préférée'.

Oost-Vlaanderen
De Oost-Vlaamse redactie gaat voor toevallige ontmoetingen in de carwash, ze helpen de koffers te pakken van mensen met een speciaal verhaal, ze testen niet evidente plekjes uit als waren ze toerist in eigen streek en uiteraard zetten ze weer zwaar in op de Gentse Feesten.

Vlaams-Brabant
De redactie van Vlaams Brabant gaat op rondreis in eigen provincie. Want de zomer is nergens zo schoon als in Vlaams-Brabant (en Brussel). Ze vertellen elke middag over welke grote en kleine verhalen hun pad kruisen.

Antwerpen
Els Broekmans duikt ’s ochtends in het Antwerpse archief. Ze brengt elke dag 'een vervolg' van iets dat gebeurde in de loop van het jaar. De redactie gaat op zoek naar Antwerpenaren in de wereld met een interessant verhaal.

Limburg
Maarten Cox presenteert een hele zomer de ochtend. Af en toe ontwaakt hij op een speciale plaats of gaat hij vakantiejobs uittesten. Daan, Sander en Katrien trekken de hele provincie rond en stoppen elke dag ergens anders.

Save the date
Woensdag 11 juli: Tussen 12.00 en 19.00 uur presenteren Lars De Groote en Christel Van Dyck de 'Vlaamse top 100'. Elk jaar zorgt Radio 2 voor een passend feestlied voor de Vlaamse feestdag. Dit jaar ging Barbara Dex op zoek naar een vrolijk nummer. Het resultaat is 'Hier voel ik me thuis', een aanstekelijk nummer dat zorgt voor een instant zomergevoel.

Vrijdag 13 juli: Op vrijdag 13 juli is er vanop de pier in Blankenberge de Startshow Zomerhit 2018 (van 13.00 tot 16.00 uur) met live optredens, de start van de stemming en de aankondiging van de wedstrijd voor het bijwonen van Zomerhit als VIP-gast. Welke 10 hits zijn genomineerd? Vanessa Vanhove en Showbizz Bart leiden de presentatie in goede banen.

Zondag 12 augustus: Op zondag 12 augustus is Blankenberge opnieuw gaststad voor het grootste muziekfeest van Vlaanderen. Muziekminnend Vlaanderen wordt dan verwacht op de Zeedijk ter hoogte van de vuurtoren voor de bekroning van het beste uit de populaire Vlaamse muzieksector van het afgelopen jaar. De show wordt tegelijkertijd op Eén en op Radio 2 uitgezonden. Op Eén presenteert Bart Peeters de liveshow vanaf 20.30 uur. Op Radio 2 kan je het reilen en zeilen achter de schermen al volgen vanaf 12.00 uur ’s middags. Wie sleept dit jaar de award van Radio 2 Zomerhit in de wacht?

29 tot en met 31 augustus: De laatste drie dagen van de zomervakantie sluit Radio 2 af met 'De Zomertop 500'. 3 dagen, 500 zomerhits, dat is nog zot veel meer zomer met de allergrootste zomerklassiekers op een rijtje.

Dit onderdeel afdrukken

  Wanneer grijpt NPO in bij 3FM?
Geplaatst door master-magic - , 00:08 - Forum: Offtopic - Geen reacties

Alle lapmiddelen om bij NPO 3FM het tij te keren, lijken te mislukken. De vraag rijst dan ook wanneer de publieke omroep drastische wijzigingen bij de publieke jongerenzender gaat doorvoeren.

Het dalende marktaandeel kent in rap tempo dieptepunten. Was er enkele maanden geleden verontwaardiging dat 3FM onder de grens van een marktaandeel van vier procent was gezakt, nu is het marktaandeel zelfs al minder dan drie procent. Schrikbarend laag als wordt gekeken naar de ontvangstmogelijkheid. 3FM heeft het beste FM-netwerk van Nederland. Digitaal is de zender landelijk via DAB+ te ontvangen. En de publieke omroep steekt miljoenen euro’s in de online profilering van de jongerenzender. Maar ondanks al deze inspanningen glijdt 3FM voorzichtig af naar het niveau van nichezenders zoals het klassieke NPO Radio 4 en het jazzy Sublime FM. Richting een marktaandeel van net boven de twee procent dus.

Jongeren

Dat bij NPO halsstarrig wordt geprobeerd om jongeren te bereiken, is al jarenlang bekend. Op tv is de gemiddelde leeftijd van de kijker van NPO 3 – dat als jongerenzender in de markt is gezet – boven de veertig jaar. Jongeren die naar content van de NPO kijken, doen dit vooral online via NPO Start. Meer duidelijker kan niet worden dat de nieuwe manier om de jongere leeftijdsdoelgroep te bereiken niet de traditionele lineaire manier maar juist online is. Wat voor tv van toepassing is, geldt ook voor radio. De investeringen om 3FM online te profileren kunnen dus als juiste beslissing gezien worden.

NPO Radio 5

De vraag is echter of NPO nu durft door te pakken in de herstructurering van het radio-aanbod. NPO Radio 2 is het nieuwe vlaggenschip van de publieke omroep. Deze radiozender is het bestbeluisterd in Nederland. Dat komt door de investering in de programmering en een frisse eigentijdse manier van profilering. Exact op maat voor de doelgroep. Maar het zou goed zijn als NPO ook de nieuwe status van 3FM onder ogen durft te zien. En daarbij hoort nog meer investering in online bereik van de doelgroep. En het stoppen van de FM-verspreiding. Meer Nederlanders worden bereikt als NPO Radio 5 de plaats van 3FM op FM in de ether inneemt. En dat is het doel van een publieke omroep. Zoveel mogelijk Nederlanders bereiken met een goed aanbod. Daar betalen alle Nederlanders via de belasting honderden miljoenen euro’s per jaar voor. De vraag is of de beleidsbepalers van NPO Radio in de huidige tunnelvisie blijven zitten of het belang van de Nederlandse radioluisteraar op de eerste plaats zet.

Dit onderdeel afdrukken

  Kopstuk 3FM verlaat zinkend schip
Geplaatst door master-magic - , 00:07 - Forum: Offtopic - Geen reacties

Ook het kopstuk van 3FM verlaat het zinkende schip. Domien Verschuuren stapt uiterlijk 1 januari van de zender 3FM over naar Q Music.

3FM, het zinkende schip van de NPO, moet het zonder Domien Verschuuren gaan doen. De populaire deejay kon al een tijdje zijn draai niet meer vinden bij het station dat steeds meer luisteraars verliest. De beleidsmakers hebben de zender nog niet op het juiste spoor weten te krijgen en het vertrek van Verschuuren komt daar bovenop. Tot het einde van dit jaar staat de deejay nog wel onder contract bij BNNVARA. Eind 2016 nam Domien Verschuuren de ochtendshow op 3FM over van de naar Veronica vertrokken Giel Beelen. Verschuuren was al sinds 2006 aan 3FM verbonden.

Radio 5 troeft zelfs Veronica af

Met het dalen van de luisterdichtheid van NPO 3FM zijn al meermaals stemmen opgegaan om de FM-etherfrequenties aan NPO Radio 5 te geven. Die zender, met als grootste boegbeeld Tineke de Nooij, groeit alleen maar. NPO Radio 5 heeft in de laatste luistercijfers zelfs Radio Veronica ingehaald. Dit ondanks het aantrekken van ex-3FM deejay Giel Beelen door Veronica.

Dit onderdeel afdrukken

  zenders op dab+
Geplaatst door tontol36 - 20-06-2018, 10:32 - Forum: DAB(+) in Belgie - Reacties (1)

Voor belgische zenders geen probleem maar kan ik ook bv nederlandse zenders ontvangen hier in antwerpen stad,want vind dat er wel enkele interessante zenders bij staan;
Ik gebruik nu de bijgeleverde antenne, T-model,maar heb al reklame gezien voor andere, kan dat helpen?

Dit onderdeel afdrukken

  Sky Radio nummer 1 onder vrouwen
Geplaatst door master-magic - 20-06-2018, 05:57 - Forum: Offtopic - Geen reacties

Sky Radio is markt- en bereiksleider onder vrouwen. Het non-stop muziekstation heeft een marktaandeel van 12,0% in de meetperiode april-mei 2018 en wekelijks stemt een kwart van alle vrouwen af op Sky Radio. Dit zijn 1,9 miljoen unieke vrouwelijke luisteraars per week.

Dit blijkt uit de meest recente luistercijfers van NLO/GfK.

Sky Radio stond in de maanden april en mei in het teken van de Feel Good Friday Top 101, een succesvolle Disney-actie en een Feel Good Friday Kingsize editie op Koningsdag. Luisteraars konden daarnaast alvast in de stemming komen voor het Eurovisie Songfestival met een online pop-up station en de Songfestival Pre-party. Ook maakten tien Sky Radio luisteraars kans op twee kaartjes voor 'Concert in the Sky' met Ilse DeLange op de Euromast. Op 24 mei zong de Twentse zangeres de gelukkige winnaars toe op 100 meter hoogte.

Persbericht Talpa Radio
http://www.skyradio.nl

Dit onderdeel afdrukken

  Boete voor radiopiraten fors omhoog in Amerika
Geplaatst door master-magic - 19-06-2018, 17:47 - Forum: Offtopic - Geen reacties

Wie denkt dat de boetes voor radiopiraten in Nederland extreem hoog zijn, moet maar eens goed maar het nieuwe boetesysteem voor illegaal gebruik van de ether in Amerika kijken.

De Nederlandse toezichthouder Agentschap Telecom kan radiopiraten een bestuurlijke boete van maximaal 45.000 euro opleggen. Radiopiraten schreeuwen hierover moord en brand. De boetes in Nederland zijn volgens hen veel te hoog. Reden om het risico op de financiële straf voor illegaal gebruik van etherbandbreedte te voorkomen door gebruik van zogenaamde onbemande zenders. De uitzendapparatuur wordt opgesteld op een plaats die niet naar de eigenaar van de radiopiratenzender herleid kan worden. Nadeel is wel dat de inhoudelijke uitzending wordt gereduceerd tot het uitzenden van nonstop muziek dat via een computerprogramma wordt gemaakt.

Amerika

In Amerika gaat de ethertoezichthouder na het aannemen van een nieuwe wet een grote stap verder in vergelijk met Nederland. Elke dag dat een radiopiraat illegaal in de ether te horen is, wordt een bestuurlijke boete van 100.000 dollar (ongeveer 90.000 euro) uitgevaardigd. Dit tot een maximum van twee miljoen dollar (ongeveer 1,8 miljoen euro) per illegale uitzendgebeurtenis. Verder worden in de vijf grootste radiosteden van Amerika jaarlijks twee keer per jaar een grote schoonveegactie georganiseerd. Hierbij wordt het gehele frequentiespectrum gemonitord. Alle geconstateerde illegale signalen worden uit de lucht gehaald. Gedurende het gehele jaar blijft de toezichthouder de bestuurlijke boetes uitschrijven en bij storing worden illegale radiozenders ook uit de lucht gehaald.

Dit onderdeel afdrukken

  NPO 3FM zakt dieper in het moeras
Geplaatst door master-magic - 19-06-2018, 17:44 - Forum: Offtopic - Geen reacties

Het blijft onverminderd slecht met publieke jongerenzender NPO 3FM gaan. Het marktaandeel is in twee maanden tijd weer met 0,2 procent gedaald.

Het marktaandeel in de periode april-mei is nu zelfs onder de drie procent gedaald 3FM gaat nu in rap tempo richting het martaandeel van publieke nichezender NPO Radio 4 dat alleen klassieke muziek de ether inslingert. Een jaar geleden had 3FM in de gelijke luisterperiode nog een marktaandeel van 4,7 procent. In een jaar tijd heeft de radiozender dus een marktaandeel van bijna twee procent verloren.

Radio 538

Het wordt steeds duidelijker gat jongeren de lineaire vorm van radio-ontvangst de rug toekeert. Ze luisteren meer online naar muziek op momenten dat het hen zelf het beste past. Ook kan online zelf bepaald worden naar welke muziek geluisterd wordt. Daarbij spelen uitzending gemist mogelijkheden van radiozenders en online muziekdiensten als Spotify, Apple Music en TuneIn een belangrijke rol. Dat jongeren meer online luisteren is ook gedeeltelijk aan de luistercijfers van Radio 538 te zien. Deze radiozender heeft wat betreft bereik een ruimere leeftijdsdoelgroep dan 3FM naar is bijna een half jaar geen marktleider in Nederland meer. Het marktaandeel van Radio 538 daalde net als 3FM met 0,2 procent. Radio 538 komt hierdoor op een marktaandeel van 11,6 procent uit. Een jaar geleden wat dit nog 12,5 procent.

NPO Radio 2

NPO Radio 2 blijft met een marktaandeel van 12,1 procent de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit is een stijging van 0,2 procent in de meetperiode april. Mei. In een jaar tijd steeg het marktaandeel met maar liefst 1,4 procent. Ook de publieke ouderenradiozender NPO Radio 5 blijft het goed doen. Het marktaandeel is nu 4,2 procent. Dit is maar liefst een stijging van 0,6 procent in een periode van twee maanden. In een jaar tijd steeg het marktaandeel van NPO Radio 5 met 1,1 procent. Het relatief hoge marktaandeel van NPO Radio 5 valt temeer op omdat deze radiozender geen FM-netwerk heeft. De radiozender is alleen digitaal in de ether via DAB+ te beluisteren. Verder kan NPO Radio 5 online en via het analoge en digitale radio-aanbod van tv-aanbieders beluisterd worden.

Dit onderdeel afdrukken