Welkom, gast
U dient zich te registreren voordat u berichten kunt plaatsen op dit forum.

Gebruikersnaam
  

Wachtwoord
  

Forums doorzoeken

(Geavanceerd zoeken)

Statistieken
» Leden: 7
» Meest recente lid: soulboy
» Aantal topics: 120
» Aantal berichten: 213

Volledige statistieken

Gebruikers online
Er is momenteel 1 gebruiker online.
» 0 leden | 1 gasten

Meest recente topics
Nieuw FM plan al op de he...
Forum: FM radio's in belgie
Laatste bericht door master-magic
17-11-2017, 21:13 25
» Reacties: 1
» Weergaven: 349
Vereniging Regionale Radi...
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
15-11-2017, 21:39 31
» Reacties: 0
» Weergaven: 69
Veel zenders stoppen in N...
Forum: DAB(+) Radio's in Nederland
Laatste bericht door master-magic
14-11-2017, 23:50 45
» Reacties: 2
» Weergaven: 136
Crowdfunding moet TOPradi...
Forum: DAB(+) Radio's in Belgie
Laatste bericht door master-magic
14-11-2017, 23:45 15
» Reacties: 1
» Weergaven: 70
Radio Caroline na halve e...
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
14-11-2017, 00:35 21
» Reacties: 2
» Weergaven: 156
DAB+ NL wordt nog meer ee...
Forum: DAB(+) Radio's in Nederland
Laatste bericht door master-magic
11-11-2017, 22:26 27
» Reacties: 0
» Weergaven: 67
Qmusic en Joe vanaf septe...
Forum: DAB(+) Radio's in Belgie
Laatste bericht door leuvens@hotmail.com
10-11-2017, 13:24 06
» Reacties: 11
» Weergaven: 1,598
Values komt met DAB+ radi...
Forum: DAB(+) Radio's in Belgie
Laatste bericht door master-magic
09-11-2017, 16:05 14
» Reacties: 0
» Weergaven: 88
DAB+ testen Wallonie & Br...
Forum: DAB(+) Radio's in Belgie
Laatste bericht door master-magic
09-11-2017, 15:56 36
» Reacties: 1
» Weergaven: 133
DAB+ vergeleken met inter...
Forum: DAB(+) Radio's in Belgie
Laatste bericht door master-magic
06-11-2017, 16:53 01
» Reacties: 0
» Weergaven: 119

 
  Vereniging Regionale Radio Omroepen
Geplaatst door master-magic - 15-11-2017, 21:39 31 - Forum: Offtopic - Geen reacties

Vertegenwoordigers van de lokale radiozenders Geel FM en FM Goud namen in de zomer van 2013 het initiatief om een feitelijke vereniging op te richten: de Vereniging Regionale Radio Omroepen, kortweg VRRO.

Initiatiefnemer Michel Vanderfeesten: "De mediaminister liet meermaals verstaan dat het zo moeilijk was om de sector van de lokale radio aan te spreken, net omdat er geen belangenvereniging was zoals de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON). Nochtans zijn er in het verleden al veel pogingen geweest om de lokale radio’s samen te brengen, maar die stierven stuk voor stuk een stille dood. Er was enerzijds de ivoren torenmentaliteit, maar anderzijds zag je ook vaak een inhoudelijke discussie ontstaan over wat nu wel of niet goede lokale radio is. In die val willen wij zeker niet trappen. In een besloten Facebookgroep debatteren wij op grond van gelijkwaardigheid, zonder een oordeel te vellen over radio X of Y. Dat laten we aan de luisteraar over. En met het zicht op 2017 lijken de meeste radiozenders wakker geschud en beseffen zij dat de krachten verenigingen de enige oplossing is."

De VRRO groepeert volgende radiozenders (in willekeurige volgorde):

Radio Minerva
Radio Star
Molenland FM
Radio Katanga
Geel FM
Komilfoo FM
Radio Brouwer
Radio Kompas Koekelare
Radio B.R.O.
Radio Ariane
Radio Bingo
FM Gold
Radio M FM
Stadsradio Zottegem
FM Goud
Radio Delta
Radio Park
MIG
Stadsradio Halle
Christina 2 FM
Radio Opsinjoor
Radio Caraad
Oldiesradio RGR Leuven
Radio Benelux
Radio Frekwent
Radio Scorpio
Zoe FM
Radio Christina
WFM
Radio Valencia
RGR Hulshout
Radio GRK
Radio TOS
Radio Tequila Deinze
Trudo FM
Radio Victoria
VRD
Radio Beiaard
Radio Mol

Zie meer: http://www.vrro.be

Dit onderdeel afdrukken

  Crowdfunding moet TOPradio redden
Geplaatst door master-magic - 14-11-2017, 11:04 51 - Forum: DAB(+) Radio's in Belgie - Reacties (1)

TOPradio lanceert een nieuw offensief om in de ether te blijven. Terwijl de opzegging van de licentie wordt aangevochten bij de Raad van State, start de zender een crowdfunding op om te kunnen voortleven op het internet. “Met 75.000 euro kunnen we TOPradio een jaar lang streamen”, zegt presentator Jonathan Vanhelleputte (39) uit Deinze.
De dancezender TOPradio blijft vechten voor haar voortbestaan. Op 31 december wordt de zender verplicht om te stoppen met FM-uitzendingen, nadat Vlaams minister van Media Sven Gatz besliste om de vergunning niet te verlengen. Maar de medewerkers gaven zich niet zomaar gewonnen en in september trokken zij naar de Raad van State om de beslissing van Gatz aan te vechten. Ondertussen richten ze hun pijlen ook op DAB+ en streaming via internet zodat ze toch kunnen blijven uitzenden.
Jonathan Vanhelleputte (39) uit Astene is één van de freelance medewerkers die ook dreigt zijn job te verliezen. Jonathan presenteert al jaren ‘The Spinning 30’ op woensdag van 12 tot 14 uur en ‘We Love Music’ op zaterdag en zondag van 12 tot 14 uur. Samen met zijn collega’s organiseert hij nu een crowfunding. “Met 75.000 euro kunnen we TOPradio al een jaar aanbieden via DAB+, het Digital Audio Broadcasting”, vertelt Jonathan. “Met dit bedrag betalen we de transmissiekost plus de kosten om de TOPradio-muziek via de livestream te blijven aanbieden.
Steun wordt beloond
“Wie ons financieel steunt, wordt ook beloond”, gaat Jonathan verder. “Vanaf het bedrag van 5 euro krijg je onze eeuwige dank iets en hoe hoger het bedrag, hoe meer je krijgt. Zo kan je vanaf 250 euro je favoriete plaat aanvragen met naamsvermelding en daarbovenop krijg je een toegangsticket voor het exclusieve ‘TOPradio blijft’-feestje dat plaatsvindt in Holy Food Market in Gent en een DAB+-radiotoestel. Wie meer dan 2.000 euro geeft, wint een twee uur durende dj-set van Neon en Vinn op een privé- of bedrijfsparty. Momenteel zitten we al aan bijna aan 7.000 euro we hebben nog 47 dagen te gaan.”
De crowdfundingactie van TOPradio kan je vinden via https://crowd.hellobank.be/nl/projects/t...et-blijven. Meer info via http://www.TOPradiomoetblijven.be.

Dit onderdeel afdrukken

  Radio Caroline na halve eeuw piratenzender af
Geplaatst door master-magic - 11-11-2017, 22:34 00 - Forum: Offtopic - Reacties (2)

Na ruim vijftig jaar heeft de Britse radiozender Radio Caroline eindelijk een uitzendlicentie. De piratenzender mag gaan uitzenden via de middengolf (AM). De precieze ingangsdatum is nog niet bekend.

Zendermanager Peter Moore wil vanaf zijn schip Ross Revenge op de Blackwater-rivier in Essex gaan uitzenden via de ether. "Het is de bedoeling dat we dezelfde mensen bereiken die we vroeger ook bereikten", zegt Moore tegen de BBC. "Dezelfde service, op dezelfde manier gepresenteerd en in veel gevallen door dezelfde mensen. Als een soort levende tijdscapsule."

Deejay Robbie Dale aan boord van de MV Mi Amigo van Radio Caroline (1967)

Radio Caroline werd in 1964 opgericht uit onvrede met de bestaande radiostations. "Managers van artiesten baalden ervan dat hun plaatjes niet werden gedraaid. Zij zagen hoe in Nederland werd begonnen met Radio Veronica en dachten: dat gaan wij ook doen", zegt radiomaker Erik de Zwart, die eind jaren 70 werkte op de Mi Amigo van Radio Caroline.

Dat schip kwam in 1980 op een zandbank terecht en zonk. Drie jaar later werden de uitzendingen hervat vanaf het huidige schip Ross Revenge.

Beelden uit 1999

Volgens de radiomaker heeft de toekenning van de licentie vooral een symbolische waarde. In Nederland zenden grote radiostations niet meer uit via de middengolf, maar via FM en internet.

"AM geeft waardeloze kwaliteit", zegt De Zwart. "Het geluid dat tegenwoordig uit je telefoon komt is veel beter. Het heeft daarom vooral een hoge nostalgische waarde. Het klinkt alsof iemand een lap op een radio heeft gelegd. Maar het is een stukje nostalgie, een soort museum."

De MV Mi Amigo van Radio Caroline in een storm

Door de komst van de commerciële radiozenders is de behoefte aan piratenzenders afgenomen. Maar dat de zender na zoveel jaar alsnog een legale frequentie krijgt, vindt De Zwart wel leuk. Al zal het nooit de charme van vroeger krijgen: "Het was volledig illegaal wat we deden. We werden stiekem naar het schip gebracht met kleine bootjes. En met slecht weer was er soms een week lang geen bevoorrading en leefden we op blikvoer."

Toch denkt De Zwart dat de uitzendingen via de ether niet lang stand zullen houden, om een praktische reden: "Het is een dure grap, uitzenden via de middengolf kost veel stroom. Om een heel gebied te coveren heb je heel wat honderden kilowatt nodig. Die stroomrekening gaat ze nekken."

Dit onderdeel afdrukken

  DAB+ NL wordt nog meer eenheidsworst
Geplaatst door master-magic - 11-11-2017, 22:26 27 - Forum: DAB(+) Radio's in Nederland - Geen reacties

Meer DAB+ luisteraars klagen over het verdwijnen van specifieke doelgroepzenders. Hierdoor wordt volgens hen het zenderaanbod tot een eenheidsworst geminimaliseerd.

Dit jaar verdwenen onder meer de zenders Retro Hits, Arrow Classic Rock en Classic FM digitaal uit de Nederlandse ether. Verscherpte regelgeving en de aankondiging van toezichthouder Agentschap Telecom om deze regels streng te handhaven en controleren zorgen nu volgens de toonaangevende radiosite Radio.nl voor nieuwe wijzigingen in het FM- en DAB+ zenders in Noord-Brabant en Zeeland. Dit heeft te maken met het verplichte percentage regiogerichtheid dat in de uitzendvergunningen van regionale commerciële omroepen is opgenomen.

Regionale Radio Groep

Dit heeft ertoe geleid dat mediabedrijf Regionale Radio Groep uit Rosmalen een productieovereenkomst met het bedrijf van RADIONL-baas Nico Silvius heeft gesloten. Regionale Radio Groep is de eigenaar van de zenders Puur NL en Radio 8FM. Door de overeenkomst kan het bedrijf gebruikmaken van door RADIONL zelf ontwikkelde software die de regiogerichtheid automatisch regelt en verzorgt.

RADIONL

Dit zorgt per 1 december wel voor enkele wijzigingen op zowel FM als DAB+. Puur NL gaat vanaf deze datum als RADIONL verder. Omdat RADIONL al met meerdere edities digitaal in de Nederlandse ether te ontvangen is, betekent dit dus feitelijk een verschraling van het zenderaanbod. Radio 8FM blijft nog wel bestaan maar gaat als nonstop-zender met een muziekaanbod dat op Brabant gericht is verder.

Dit onderdeel afdrukken

  Veel zenders stoppen in Nederland op DAB+
Geplaatst door master-magic - 10-11-2017, 18:53 57 - Forum: DAB(+) Radio's in Nederland - Reacties (2)

Het aanbod van radiozenders via het Nederlandse digitale radionetwerk DAB slinkt vanaf januari 2018. Het gaat hierbij om het aanbod van radiozenders die lokaal te beluisteren zijn.

Dit komt niet omdat er geen interesse bij radiozenders meer is om via DAB+ in de ether uit te zenden. Toezichthouder trekt namelijk alle uitzendvergunningen voor experimentele lokale DAB+ uitzendingen in januari 2018 in. Op diverse frequenties zijn in Nederland in enkele gemeenten veel radiozenders te beluisteren. Het gaat hierbij om een aanbod van lokale-, commerciële- en internetradiozenders. Bij deze DAB+ verspreiding wordt een tijdelijke uitzendvergunning van maximaal zes maanden gebruikt. De nu uitgegeven uitzendvergunningen verlopen op 31 december en worden niet meer verlengd.

Landelijk aanbod

Het aanbod van landelijke en regionale publieke en commerciële radiozenders wijzigt niet. Hierdoor blijft het DAB+ aanbod van de grootste groep digitale etherluisteraars op 1 januari ongewijzigd. Het aanbod van landelijk te beluisteren radiozenders via DAB+ onderging in de afgelopen maanden wel een aderlating door het stoppen van de digitale doorgifte van de zenders Arrow Classic Rock en Classic FM.

Dit onderdeel afdrukken

  Values komt met DAB+ radio vanaf 2018
Geplaatst door master-magic - 09-11-2017, 16:05 14 - Forum: DAB(+) Radio's in Belgie - Geen reacties

ValuesTV is het nieuwe, onafhankelijke, pluralistische mediaplatform dat verhalen zal brengen rond maatschappelijke pijlers zoals cultuur, erfgoed, geschiedenis, toerisme, zingeving, spiritualiteit, ecologie, welzijn, zorg, ontwikkelingssamenwerking en jeugdwerking. Het medianetwerk zal bestaan uit een tv-zender, een radiostation (zowel DABplus als online), een online redactieportaal, een video- en streamingportaal, een magazine, een storytellingsapplicatie en zelfs een crowdfundingportaal.

ValuesTV kiest bewust voor een crossmediale ontsluiting van de verschillende verhalen. Het publiek zoekt en vindt binnenkort – wanneer het maar wil – de inspirerende verhalen waarnaar het op zoek is, ongeacht tijd, plaats of onderwerp, op één van de verschillende kanalen van ValuesTV.
“Wat het open tv-net betreft zijn de gesprekken met Telenet en Proximus volop aan de gang. Of we daarin gaan slagen weten we niet, maar de constructieve toon van de gesprekken geeft ons voldoende hoop om door te zetten met het project”, aldus Leo Neels, voorzitter van de raad van bestuur van ValuesTV.
Behalve via het lineaire kanaal, zal ValuesTV ook online te zien zijn via ValuesTV.org, het redactieportaal waar audio, video en artikels samenvloeien. ValuesRadio zal via het portaal en DABplus te beluisteren zijn. Het radiostation zal focussen op de verhalen in en rond muziek.
Het webportaal van ValuesTV gaat op 1 januari 2018 online. Het thema ‘zingeving’ zal de spits afbijten. Daarna volgen in cascade de andere themakanalen. Tegelijk wordt ook het streaming- en videoportaal actief en gaat ValuesRadio op antenne.
ValuesTV heeft een zeer duidelijk maatschappelijk engagement. Statutair werd vastgelegd dat winstmaximalisatie geen streefdoel is. “Het aanbod zal zodanig op waarden en verbinding gericht zijn, op authenticiteit en het bereiken van zijn maatschappelijk effect, dat ValuesTV niet competitief zal zijn voor het bestaande tv-aanbod, maar eerder aanvullend zal zijn”, aldus voorzitter Leo Neels. “Een intelligent businessmodel met goed bestuur en rentmeesterschap moet ons toelaten ValuesTV te positioneren zonder competitie met degenen die hun inkomsten in de advertentiemarkt zoeken.”
De content zal niet verstopt worden achter een registratie- of betaalmuur. ValuesTV zal zijn content gratis aanbieden zodat iedereen die ten volle kan delen met haar of zijn netwerk.
“Op ValuesTV zullen geen commerciële bannering of campagnespots te zien zijn. Spots en banners worden enkel gebruikt voor boodschappen van non-profitorganisaties en om hun verhalen aan te kondigen”, zegt Johan Vencken, CEO van Values Television. “Het businessmodel van ValuesTV is gebaseerd op investeringen, sponsorship, filantropie en vooral op sterke partnerschappen. In die partnerships staan niet geld en marge centraal, maar de versterking van elkaars projecten en de realisatie van elkaars doelstellingen.”
Als redactionele lijn kiest ValuesTV resoluut voor slow journalism. Johan Vencken: “Het verhaal bepaalt het format en het krijgt de tijd en de ruimte die nodig is om verteld te worden. ValuesTV is op mensen gericht en vertrekt van mensen. De mens staat centraal met zijn of haar passies en engagement, emoties en dromen, kwetsbaarheid en weerbaarheid… en dat ongeacht het thema van het verhaal.”
Legende (v.l.n.r.): Johan Vencken, CEO ValuesTV, Leo Neels, voorzitter van de raad van bestuur, en Johan De Neef, CFO ValuesTV.

Values Media rolt een nieuw medianetwerk uit voor de non-profitsector. Dit netwerk zal bestaan uit een tv-omroep, een radiostation, een online magazine en een crowdfundingplatform.
Values Media komt tegemoet aan twee belangrijke noden van non-profitorganisaties: het opbouwen en behouden van naambekendheid en het bereiken van een nieuw publiek. Vandaag bieden de bestaande media amper context waar non-profitorganisaties een geïnteresseerd publiek kunnen bereiken en vice versa.


https://www.valuestv.org/

Dit onderdeel afdrukken

  DAB+ testen Wallonie & Brussel
Geplaatst door leuvens@hotmail.com - 09-11-2017, 10:19 40 - Forum: DAB(+) Radio's in Belgie - Reacties (1)

In Brussel zijn testen bezig met DAB+ uizendingen onder de naam RNI DAB+ Bruxelles.
Enkele van de zenders zijn Alma, Gold, RCF, ...
Ontvangst tot ongeveer Vilvoorde.

Gelijkaardig ontvang ik in Leuven RNI DAB+ Liege, met andere zenders zoals, Warm FM, Mixt, Panach, RCF, ...

Dit onderdeel afdrukken

  DAB+ vergeleken met internetstreams kostprijs enz
Geplaatst door master-magic - 06-11-2017, 16:53 01 - Forum: DAB(+) Radio's in Belgie - Geen reacties

Niet zo heel lang geleden was er tijdens de IBC2017 Conferences in Amsterdam, het jaarlijkse feestje van al wat met broadcasting verband houdt, opnieuw een WorldDAB Session. De afgelopen jaren bleken dat telkens zeer boeiende uiteenzettingen over de actuele stand van zaken van dab+ wereldwijd en dat was dit keer niet anders.

Dab+ groeit als kool, met de Europese landen in een leidende rol en met België in het vakje van de «developing countries». Je kunt de video herbekijken via onderstaande link. Een warme aanrader voor wie zijn algemene kennis over dab+ wil bijspijkeren.

Stop aub met «analog-only»-toestellen

Vooral de eerste vier uiteenzettingen zijn de leerrijkste. Zo hoor je Patrick Hannon, grote baas van WorldDAB, zeggen dat er al 50 miljoen dab+ toestellen werden verkocht, verkrijgbaar vanaf 20 euro en waarvan al 12 miljoen autoradio's. Dab+ is dus geen nicheproduct meer, maar een volwaardig massaproduct. In de UK luisteren 17 miljoen mensen dagelijks naar een «digital-only station». De twee grootste commerciële radiogroepen in de UK (Global en Bauer) konden de voorbije tien jaar dankzij deze nieuwe mogelijkheden elk hun marktaandeel opkrikken met 5 procent (naar resp. 20 en 15 %).

Zijn belangrijkste boodschap was echter voor de Europese Unie: stop nu onmiddellijk met het verkopen van toestellen met «analog-only». Vermijd geldverspilling bij de consument, versnel de digitale transmissie en beperk de kost voor de radiostations om al te lang te moeten simulcasten op FM en dab+. 11 Europese landen (waaronder België) dienden een verzoek in die zin in bij de Europese commissie.

Internet-only: te duur en onbetrouwbaar

Graham Dixon , hoofd van de EBU, breekt vooral een lans voor de blijvende noodzaak aan «terrestrial radio», met dab+ als dé nieuwe standaard die economisch en maatschappelijk wordt verantwoord. Het internet zal om tal van redenen altijd onvoldoende betrouwbaar zijn, plus het is gewoon te duur, voor de radiostations, aldus Dixon.

Waarom Noorwegen FM afschakelt

Bekijk ook zeker de derde uiteenzetting, over de volop aan de gang zijnde FM-afschakeling in Noorwegen. Gek verklaard door de rest van de wereld, maar lang niet zo gek als je eens duidelijk uitgelegd krijgt hoe Noorwegen die digitale ommezwaai uiterst efficiënt en consequent doorvoerde.

Met 5,5 miljoen Noren en 5 nationale producten op FM verschilde de Noorse markt trouwens niet zo fel van onze Vlaamse situatie. Net als bij ons beheerst ook de Noorse openbare omroep de luistercijfers. Hét verschil zit 'm vooral in de woondichtheid: 14 inwoners per vierkante kilometer in Noorwegen, tegenover 462 bij ons. Dat Noorwegen bewust de periode voor de digitale transmissie beperkte in de tijd heeft dus alles te maken met de enorme kostprijs van de FM-parken in dit uitgestrekte land. Die vele duizenden FM-zenders zijn nu vervangen door duizend veel efficiëntere dab+-zenders. Enkel de lokale radio's mogen nog enkele jaren op FM blijven uitzenden.

In Noorwegen vonden publieke en private radio's elkaar en nu hebben de Noren keuze uit 29 nationale producten via dab+, verspreid over 13 radiospelers. Het is ook niet meer nodig om frequenties te veilen (zoals Noorwegen deed voor commerciële omroepen), want er is nu voldoende plaats voor alle potentiële gegadigden. Ook een nuttige les voor Vlaanderen: bij de gefaseerde FM-afschakeling, regio per regio, loopt de openbare omroep telkens twee maand voor op de commerciële zenders. Dat neemt meteen de scepsis weg van de «commerciëlen» om luisteraars te verliezen.

De luistercijfers worden zorgvuldig gemonitord. Zo blijkt er al bij al slechts een lichte terugval in het dagelijkse totale radiobereik (momenteel 2,86 miljoen t.o.v. 2,99 miljoen vorig jaar). Wel opmerkelijk: 28 procent van de luisteraars kiest dagelijks al voor één van de nieuwe digitale producten (11 procent in 2014). Op weekbasis hebben de nieuwe stations samen al een bereik van bijna 50 procent, of 2,6 miljoen Noren. De grotere keuze zorgt er dus ook voor fors wijzigende luistergewoontes.

FM vs DAB+ vs streaming: wat kost het?

Tot slot laat Marcello Lombardo van de EBU zijn licht schijnen op de kostprijs van FM, dab+ én streaming via internet, gebaseerd op reële cijfers in de vijf grootste Europese radiomarkten. Die berekening bevestigt dat de kostprijs van uitzenden via dab+ slechts 10 procent bedraagt van wat uitzenden via FM kost.

Streamen via internet is minstens vier keer duurder dan dab+, waarbij dan ook nog eens werd rekening gehouden met het feit dat er via internet gemiddeld slechts 17 minuten per dag naar de radio wordt geluisterd. Als iedereen evenveel via internet zou luisteren als er momenteel op FM het geval is (gemiddeld 80 à 90 minuten per dag), dan kost dat de omroepen tot 1,5 keer de prijs van FM en tot 15 keer de prijs van dab+. Of anders gesteld: voor de prijs om 24 uur/dag uit te zenden via dab+ kun je iedereen maximaal 1,7 minuten per dag laten streamen.

bron: nieuws.be

Dit onderdeel afdrukken

  Radio 2 BE - ELO met 'Mr. Blue Sky' bovenaan in de Top 70 van de jaren 70
Geplaatst door master-magic - 04-11-2017, 09:45 30 - Forum: FM radio's in belgie - Geen reacties

Tijdens de herfstvakantie stond Radio 2 een week lang in het teken van de jaren 70. De radiozender draait muziek uit dat decennium en blikt terug op feiten, gebeurtenissen en persoonlijkheden uit die tijd die ons zijn bijgebleven.

Traditiegetrouw eindigt deze week met de 'Top 70 van de jaren 70', met Christel Van Dyck en Peter Verhulst op vrijdag 3 november van 10.00 tot 16.00 uur.

De voorbije dagen hebben de Radio 2-luisteraars massaal gestemd en dit is het resultaat: Electric Light Orchestra met 'Mr. Blue Sky' uit 1977 prijkt bovenaan in de 'Top 70 van de Jaren 70'. De tweede plaats is voor 'Sebastian' van Steve Harley & Cockney Rebel (1973). Deep Purple met 'Child in Time' (1970) vervolledigt het podium.

Vorig jaar stond 'Nutbush City Limits' van Ike & Tina Turner voor het eerst op nummer 1, gevolgd door Queen met 'Bohemian Rhapsody' en The Rolling Stones met 'Angie'. Nu zakt de voormalige top drie respectievelijk naar plaatsen 8, 5 en 12.

Er staan tien Nederlandstalige nummers in de Top 70, met de hoogste plaats voor Zjef Vanuytsel op 21 met 'De Zotte Morgen'. Het jaar 1971 levert de meeste hits, met elf nummers uit dat jaar.

Dit onderdeel afdrukken

  Talpa Radio verbetert geluidskwaliteit radiozenders DAB+
Geplaatst door master-magic - 03-11-2017, 01:39 48 - Forum: DAB(+) Radio's in Nederland - Geen reacties

Talpa Radio heeft de geluidskwaliteit van enkele radiozenders op het digitale radionetwerk DAB+ verbeterd. De betere geluidskwaliteit wordt veroorzaakt door grotere bandbreedte waarmee deze zenders worden uitgezonden.

De extra bandbreedte die Talpa Radio voor de verbetering van de geluidskwaliteit gebruikt, kwam beschikbaar na het stoppen van de DAB+ verspreiding van de klassieke zender Classic FM. Deze zender huurde bandbreedte bij Talpa Radio. De hierdoor vrij gekomen bandbreedte van 64kbps is door Talpa Radio verdeeld onder zenders die eigendom van dit radiobedrijf zijn.

Beter geluid

De radiozenders Radio 10 en Radio Veronica werden voorheen met een bandbreedte van 64kbps uitgezonden. Dit is nu naar 80kbps verhoogd. De digitale themakanalen 538 Top 40 en Sky Radio Xmas gebruiken nu 64kbps bandbreedte. Voorheen was dit 48kbps. Aan de bandbreedte van Radio 10 ’60 & ’70 Hits is niets gewijzigd. Deze zender blijft met de ondermaatse bandbreedte van 48kbps uitzenden en dat is goed aan de geluidskwaliteit te horen.

Dit onderdeel afdrukken