Welkom, gast
U dient zich te registreren voordat u berichten kunt plaatsen op dit forum.

Gebruikersnaam
  

Wachtwoord
  

Forums doorzoeken

(Geavanceerd zoeken)

Statistieken
» Leden: 4
» Meest recente lid: Hugo Sneyers
» Aantal topics: 163
» Aantal berichten: 307

Volledige statistieken

Gebruikers online
Er is momenteel 1 gebruiker online.
» 0 leden | 1 gasten

Meest recente topics
Volgende ronde voor FM fr...
Forum: FM radio's in belgie
Laatste bericht door master-magic
19-02-2018, 22:42 38
» Reacties: 1
» Weergaven: 77
'Mia' van Gorki opnieuw b...
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
17-02-2018, 11:45 47
» Reacties: 0
» Weergaven: 37
VBRO Evergreen
Forum: DAB(+) Radio's in Belgie
Laatste bericht door master-magic
16-02-2018, 13:51 03
» Reacties: 2
» Weergaven: 997
Extra DAB+ steunzender aa...
Forum: DAB(+) Radio's in Belgie
Laatste bericht door master-magic
16-02-2018, 02:39 18
» Reacties: 0
» Weergaven: 54
Akkoord radiozenders & ne...
Forum: DAB(+) Radio's in Belgie
Laatste bericht door leuvens@hotmail.com
13-02-2018, 06:26 11
» Reacties: 2
» Weergaven: 137
Luistercijfers van belgie...
Forum: Offtopic
Laatste bericht door master-magic
08-02-2018, 21:26 49
» Reacties: 2
» Weergaven: 105
DAB+ zender in Antwerpen ...
Forum: DAB(+) Radio's in Belgie
Laatste bericht door master-magic
31-01-2018, 22:12 10
» Reacties: 0
» Weergaven: 100
Politieke partij wil radi...
Forum: FM radio's in Nederland
Laatste bericht door master-magic
29-01-2018, 12:34 00
» Reacties: 0
» Weergaven: 50
Radiostudenten van zes Vl...
Forum: FM radio's in belgie
Laatste bericht door master-magic
29-01-2018, 12:17 23
» Reacties: 0
» Weergaven: 40
M FM vanaf begin februari...
Forum: FM radio's in belgie
Laatste bericht door master-magic
25-01-2018, 02:09 43
» Reacties: 0
» Weergaven: 64

 
  'Mia' van Gorki opnieuw beste Belgische nummer op Studio Brussel
Geplaatst door master-magic - 17-02-2018, 11:45 47 - Forum: Offtopic - Geen reacties

De luisteraars van Studio Brussel hebben 'Mia' van Gorki voor het vierde jaar op rij verkozen tot het beste Belgische nummer. Het nummer staat op 1 in 'De 100 van Eigen Kweek'.

Op de tweede plaats staat 'Goud' van Bazart. 'Can't live in a living room' van Red Zebra vervolledigt het podium.

De voorbije week stemden de luisteraars van Studio Brussel voor 'De 100 van Eigen Kweek'. De lijst met de honderd beste Belgische nummers werd vandaag uitgezonden op Studio Brussel en was het orgelpunt van De Week van Eigen Kweek, een week waarin de radiozender de beste Belgische muziek draait.

Net als de afgelopen drie jaar staat Gorki helemaal bovenaan de 'De 100 van Eigen Kweek' met het iconische nummer 'Mia'. De jonkies van Bazart kwamen vorig jaar de top drie binnen en schuiven nu zelfs door naar nummer 2 met 'Goud'. Ook Red Zebra doet het goed, 'Can't live in a living room' stijgt zes plaatsen en eindigt zo op nummer 3.

De hoogste nieuwkomer is Tamino, winnaar van De Nieuwe Lichting 2017. Hij komt de lijst binnen op nummer 14 met 'Habibi'. Ook de Belgische hiphop laat zich gelden met twee opvallende nieuwkomers: Coely met 'Ain't chasing pavements' (29) en Roméo Elvis met 'Bruxelles arrive' (45).

dEUS is opnieuw de meest genoteerde artiest in de lijst met 7 nummers. Ook Oscar and the Wolf, Stromae, Balthazar, Daan, Admiral Freebee en Arno zijn goed vertegenwoordigd met elk 3 nummers.

Het jongste nummer in de lijst staat op naam van Equal Idiots met 'Put my head in the ground', ook een nieuwkomer in de lijst (89). Het oudste nummer is van de hand van Jacques Brel: 'Ne me quitte pas' (30).

Dit is de volledige top tien:

'Mia' - Gorky
'Goud' - Bazart
'Can't live in a living room' - Red Zebra
'Instant street' - dEUS
'Synrise' - Goose
'My heroics, part one' - Absynthe Minded
'Universal nation' - Push
'Champagne' - Millionaire
'Help' - Channel zero
'Formidable' - Stromae

Dit onderdeel afdrukken

  Extra DAB+ steunzender aangezet in belgie
Geplaatst door master-magic - 16-02-2018, 02:39 18 - Forum: DAB(+) Radio's in Belgie - Geen reacties

In Vlaanderen heeft zenderexploitant Norkring heeft vandaag een nieuwe steunzender in Attenrode-Wever in gebruik genomen voor haar commerciële DAB+-netwerk.De steunzender is bedoeld voor het DAB+-netwerk op kanaal 11A waarop diverse commerciële radiozenders uitzenden.

Steunzender

De nieuwe steunzender in Vlaanderen maakt onderdeel uit van een uitbreiding van het bestaande DAB+-netwerk met vijf nieuwe steunzenders. Twee weken geleden werd er al een steunzender in Antwerpen en een aantal weken daarvoor in Gent in gebruik genomen. Binnenkort wordt er volgens de provider een steunzender in Veltem in gebruik genomen.

Met de steunzender die vandaag in Attenrode-Wever in gebruik is genomen moet de dekking van DAB+ in de regio Leuven en Hasselt worden verbeterd.

20 steunzenders

In de periode tussen april tot en met september wordt het netwerk dan nog verder uitgebreid tot 20 steunzenders. Er zullen in deze fase zenders worden geactiveerd in onder andere Turnhout, Waver, Oostende en Bellegem.

Netwerk

Het netwerk bestond tot op heden uit zeven steunzenders die vrijwel geheel Vlaanderen en de regio Brussel van signaal voorzien. Hierbij is voornamelijk outdoor dekking in grote delen van Vlaanderen gegarandeerd. Eind dit jaar moet ook de indoordekking van het netwerk sterk verbeterd zijn.

Radiozenders

Momenteel zenden de radiozenders Qmusic, Joe, BBC World Service radio, TOPradio, VBRO Radio, VBRO Evergreen, Radio Maria, FamilyRadio en ClubFM uit via het DAB+-netwerk van Norkring. Daarnaast hebben de publieke omroepen VRT en RTBF eigen DAB/DAB+-netwerken in de lucht. Het netwerk is ook in delen van Zuid-Nederland te ontvangen.

“Te duur”

Het uitbreiden van het netwerk door de zenderexploitant heeft ook nadelen. Doordat het netwerk wordt uitgebreid tot 20 zenders zal ook de doorgifteprijs voor de radiozenders stijgen. Zo moest eerder Radio FG besluiten de uitzendingen via DAB+ stop te zetten omdat het te duur zou worden om uit te zenden via DAB+.

TOPradio

TOPradio heeft in een crowdfundactie meer dan 75.000 euro opgehaald om in ieder geval dit jaar te kunnen blijven uitzenden via de digitale ether.

Dit onderdeel afdrukken

  Volgende ronde voor FM freq in Vlaanderen
Geplaatst door master-magic - 10-02-2018, 21:18 31 - Forum: FM radio's in belgie - Reacties (1)

Vlaams minister van Media Sven Gatz heeft een nieuwe oproep gelanceerd voor kandidaten die erkend willen worden als lokale radio-omroeporganisatie. Het gaat om een tweede oproep voor die frequentiepakketten waarvoor in de eerste erkenningsronde van 2017 geen erkenning werd toegewezen.

In de eerste ronde van 2017 werden eerder al 35 lokale omroep-organisaties erkend op 14 juli en nog eens 68 op 1 december. De meeste van hen hebben inmiddels al een zendvergunning aangevraagd en/of gekregen van de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM).

In die eerste ronde waren er verschillende redenen waarom niet voor elk frequentiepakket een lokale radio-omroeporganisatie werd erkend. Dertien pakketten werden bijvoorbeeld niet toegewezen omdat er geen enkele kandidaat een dossier voor had ingediend. Ook kon een pakket niet ingevuld worden omdat de enige kandidaat al twee andere erkenningen met een hogere voorkeur had verworven. Daarnaast waren er nog pakketten waarvoor geen erkenning van een radio-omroeporganisatie kon worden toegewezen omdat de kandidaten gedurende het beoordelingsproces én na ontvangst van de ontvankelijkheidsmelding wijzigingen hadden doorgevoerd aan hun rechtspersoon. Voor die pakketten besliste minister Gatz toen ook geen erkenning toe te wijzen omdat die aanpassingen in het dossier onduidelijkheden met zich meebrachten. Tenslotte is er één frequentiepakket waarvoor na de erkenningsronde van 2017 afstand is gedaan van de erkenning door de lokale radio-omroeporganisatie.

Om deze redenen had minister Gatz aangekondigd dat hij voor de “lege” pakketten in de loop van 2018 een nieuwe oproep in de markt zou zetten. Die nieuwe oproep is er nu dus. Het gaat om 21 frequentiepakketten van 1 tot 3 frequenties: 8 pakketten in de provincie Antwerpen, 3 in Oost-Vlaanderen, 4 in Vlaams-Brabant en 6 in West-Vlaanderen. De kandidaten hebben dertig dagen de tijd om hun dossier in te dienen, tellend vanaf de dag dat de nieuwe oproep is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Kandidaten vinden alle info via de website van het departement CJM (https://cjsm.be/radio-erkenningen).

Dit onderdeel afdrukken

  Akkoord radiozenders & netwerkoperator en overheid omtrent uitrol dab
Geplaatst door leuvens@hotmail.com - 09-02-2018, 15:22 01 - Forum: DAB(+) Radio's in Belgie - Reacties (2)

In Vlaanderen hebben de landelijke radiozenders, netwerkoperator Norkring en de Vlaamse overheid een zogenaamd memorandum of understanding gesloten voor de digitalisering van het radiolandschap in Vlaanderen middels DAB+. Dit heeft minister Sven Gatz (media) vandaag bekend gemaakt.

Alle partijen

Niet alleen de commerciële radiozenders Qmusic, Joe en Nostalgie hebben het memorandum ondertekend maar ook de Vlaamse publieke omroep VRT. “Het memorandum is een belangrijke stap om tot een succesvolle uitrol van DAB+ te komen.”, aldus de minister.

Digitalisering

De Vlaamse minister is al enige tijd bezig met een plan van aanpak voor het verder digitaliseren van het radiolandschap. De minister is bezig extra ruimte vrij te maken in de digitale ether om zo meer radiozenders ruimte te bieden. “Hoe meer kanalen digitaal worden uitgezonden, hoe meer luisteraars het immers de moeite zullen vinden om digitaal naar de radio te luisteren.“, aldus de minister in een persbericht. De lokale radiozenders blijven voorlopig alleen via de FM uitzenden.

Nostalgie

Momenteel zenden de radiozenders van de VRT,Qmusic en Joe al uit via de digitale ether. Uiterlijk 1 september 2018 moeten alle landelijke radiostations overal in Vlaanderen digitaal, via DAB+, te beluisteren zijn. Nostalgie zal ten laatste vanaf september digitaal uitzenden.

Capaciteit

De VRT zendt uit via haar digitale netwerk op kanaal 12A, de radiozenders van MEDIALAAN (Qmusic en Joe) zenden uit via het commerciële DAB+-netwerk van aanbieder Norkring op kanaal 11A. 
Het is nog niet bekend op welk netwerk Nostalgie gaat uitzenden. Onlangs is gebleken dat er nog regionale digitale capaciteit te verdelen is op kanaal 5 in Vlaanderen. Daarnaast is er mogelijk nog een landelijk kanaal beschikbaar (kanaal 10) maar dat kanaal wordt momenteel gebruikt door aanbieder Norkring voor digitale televisie via de ether.

Consensus

Sven Gatz: “Om tot een volledige industriële consensus te komen, is er ook overeenstemming nodig tussen de hoofdrolspelers: de landelijke zenders (van de VRT, MEDIALAAN en Nostalgie), de netwerkoperator (Norkring) en de Vlaamse overheid. Vervolgens kan dan de consumentenapparatuur worden aangepakt, wordt er gepraat met de autoconstructeurs om voor een wijder verspreide DAB+ ontvangst op autoradio’s te zorgen en tenslotte volgt er dit najaar een communicatiecampagne.

Memorandum of understanding

In het memorandum of understanding onderschrijven alle partners ten volle de digitalisering van radio. Ze streven samenwerking na op het gebied van eenvormige communicatie, branding, promotie, contacten met de industrie en openheid naar andere radiozenders op DAB+. Deze uitgangspunten worden nu op korte termijn uitgewerkt in een projectplan met acties rond campagnes, monitoring en stakeholderconsultaties.

bron: https://mediamagazine.nl/vlaanderen-akko...itrol-dab/

Dit onderdeel afdrukken

  Luistercijfers van belgie 2017
Geplaatst door master-magic - 08-02-2018, 21:21 06 - Forum: Offtopic - Reacties (2)

In Vlaanderen is Joe de grootste winnaar bij de nieuwe luistercijfers, terwijl VivaCité en Nostalgie de grootste groeiers zijn in Wallonië. Dit blijkt uit de nieuwe luistercijfers die donderdag zijn gepubliceerd. Ook Qmusic noteert haar beste cijfers in meer dan een jaar tijd.

Luistercijfers België: Forse winst voor Joe, VivaCite en Nostalgie Donderdag publiceerde het Centrum voor Informatie (CIM) de nieuwe luistercijfers, die drie keer per jaar verschijnen. Golf 2017-3 bevat de periode 25 augustus tot en met 25 december 2017.

Radio 2 aan kop
Nog altijd is Radio 2 de grootste van Vlaanderen. Wel zag de familiezender van de VRT haar marktaandeel met 1,3%-punt dalen. Echt pijn zal dit niet doen, want Radio 2 is nog altijd ruim twee keer zo groot als de nummer 2 Studio Brussel. De alternatieve jongerenzender van de VRT zag haar marktaandeel vrijwel gelijk blijven op 12,4%.

Winst voor Qmusic en Joe
Winst was er eindelijk weer eens voor Qmusic. Met een marktaandeel van 11,8% scoort de radiozender haar beste cijfers in ruim een jaar tijd. Zusterstation Joe deed het nog een stapje beter en zag haar marktaandeel met 1,5%-punt stijgen naar 8,8%. De zender met classic hits en hits van nu voor de frisse veertiger is daarmee de grootste groeier.

Afgelopen najaar werd vooral de weekendprogrammering aangepast van Joe en dat heeft de zender duidelijk geen windeieren gelegd.

Iwan Reuvekamp, programmadirecteur radio Qmusic en Joe: “Onze radiozenders zijn alive & kicking en groeien volop. Qmusic en Joe bereiken elke dag 1,1 miljoen luisteraars. Qmusic verwelkomde Wim Oosterlinck in de ochtend bij Sam & Heidi, Sean Dhondt in de namiddag en bereikt deze golf meer 18-44 jarigen.”

Tussen Qmusic en Joe staat MNM. De hitzender van de VRT zag haar marktaandeel met 1,2%-punt dalen naar 9,0%. Winst was er daarentegen voor Radio 1 en Nostalgie. De grote vraag is hoe laatstgenoemde zender zich de komende maanden gaat ontwikkelen nu Dirk Guldemont als directeur aan de kant geschoven is en de Walen aan het roer staan van de classic hitszender.

De ketenzender Topradio sloot haar laatste half jaar op FM af met 0,8%. De langste luistertijd is in handen van Radio 2 (278 minuten), gevolgd door Joe.

Wallonië
In het Franstalige gedeelte van België heeft VivaCité de koppositie heroverd. De radiozender met veel aandacht voor regionaal nieuws, sport en Franstalige muziek steeg met 2,1%-punt naar 15,6% marktaandeel.

Ook de oldieszender Nostalgie had een uitstekend twee halfjaar en zag haar marktaandeel met 2,0%-punt stijgen naar 15,0%.

Fors verlies was er daarentegen voor Radio Contact, Bel RTL en Classic 21. Bel RTL kelderde hierdoor van de eerste naar de vierde plaats. Zowel Radio Contact als Bel RTL noteren hun laagste cijfers van de afgelopen twee jaar. De classic rockzender Classic 21 zakt terug naar haar niveau van 2016.

   

Dit onderdeel afdrukken

  DAB+ zender in Antwerpen word aangezet
Geplaatst door master-magic - 31-01-2018, 22:12 10 - Forum: DAB(+) Radio's in Belgie - Geen reacties

Zenderexploitant Norkring heeft vandaag een nieuwe steunzender voor haar commerciële DAB+ in Antwerpen in gebruik genomen. De steunzender is bedoeld voor het DAB+-netwerk op kanaal 11A waarop diverse commerciële radiozenders uitzenden.

Steunzender

De nieuwe steunzender in Vlaanderen maakt onderdeel uit van een uitbreiding van het bestaande DAB+-netwerk met vijf nieuwe steunzenders. Twee weken geleden werd er al een steunzender in Gent in gebruik genomen. Binnenkort wordt er volgens de provider een steunzender in Attenrode/Wever in gebruik genomen.

In de periode tussen april tot en met september wordt het netwerk dan nog verder uitgebreid tot 20 steunzenders. Er zullen in deze fase zenders worden geactiveerd in onder andere Turnhout, Waver, Oostende en Bellegem.

Netwerk

Het netwerk bestond tot op heden uit zes steunzenders die vrijwel geheel Vlaanderen en de regio Brussel van signaal voorzien. Hierbij is voornamelijk outdoor dekking in grote delen van Vlaanderen gegarandeerd. Eind dit jaar moet ook de indoordekking van het netwerk sterk verbeterd zijn.

Radiozenders

Momenteel zenden de radiozenders Qmusic, Joe, BBC World Service radio, TOPradio, VBRO Radio, VBRO Evergreen, Radio Maria, FamilyRadio en ClubFM uit via het DAB+-netwerk van Norkring. Daarnaast hebben de publieke omroepen VRT en RTBF eigen DAB/DAB+-netwerken in de lucht. Het netwerk is ook in delen van Zuid-Nederland te ontvangen.

Te duur

Het uitbreiden van het netwerk door de zenderexploitant heeft ook nadelen. Doordat het netwerk wordt uitgebreid tot 20 zenders zal ook de doorgifteprijs voor de radiozenders stijgen. Zo moest eerder Radio FG besluiten de uitzendingen via DAB+ stop te zetten omdat het te duur zou worden om uit te zenden via DAB+.

TOPradio heeft in een crowdfundactie meer dan 75.000 euro opgehaald om in iedergeval dit jaar te kunnen blijven uitzenden via de digitale ether.

Dit onderdeel afdrukken

  Politieke partij wil radiopiraten legaliseren in Nederland
Geplaatst door master-magic - 29-01-2018, 12:34 00 - Forum: FM radio's in Nederland - Geen reacties

Politieke partij PvdA heeft Kamervragen gesteld over radiopiraten. Als het aan Kamerlid Henk Nijboer ligt moeten radiopiraten in de toekomst een legaal voortbestaan krijgen.

Et pleidooi voor legalisatie van radiopiraten, ook wel etherpiraten genoemd, is opvallend. De overheid heeft juist in de afgelopen dertig jaar veel moeite gedaan om het aantal radiopiraten terug te brengen. Vooral in de jaren ;80 waren radiopiraten als Keizerstad, Radio Octaaf en Delta 90 razend populair in Nederland. De wildgroei van radiopiraten zorgde echter voor het hard op de rem trappen door de overheid. Met gerichte acties, waarbij niet geschroomd werd op zware wetsartikelen in te zetten die alle medewerkers van een radiopiraat tot een criminele organisatie te verklaren, werd de wortel uit het bestaan van de meeste radiopiraten getrokken. In de jaren daarna volgden nieuwe acties, zoals Etherflits, om radiopiraten te ontmoedigen om nog illegale radio-uitzendingen te verzorgen.

Legaal

Radiopiraten zenden nu overwegend nog in noord- en oost-Nederland uit. Daarbij wordt in enkele gevallen niet geaarzeld om met zeer veel vermogen uit te zenden. Dit vermogen is vanwege de drukte in de ether nodig om het bereik van een radiopiraat uit te breiden. De drukte in de ether zorgt echter wel voor ernstige storingen van de ontvangst van legaal in Nederland opererende radiozenders die soms miljoenen euro’s per jaar betalen om uit te mogen zenden.

Boete te hoog

Als het aan Henk Nijboer ligt dan worden radiopiraten ondanks de huidige frequentieschaarste toch gelegaliseerd. En als dat niet tot de mogelijkheid behoort, wilt de uit het noorden afkomstige Kamerlid dat de boetes voor het illegaal uitzenden door radiopiraten worden verlaagd. Op dit moment kan een illegale radio-uitzending tot een boete van tienduizenden euro’s leiden. Maar het zijn juist de hoge boetes die het voor toezichthouder Agentschap Telecom het mogelijk maakte om de problematiek rond radiopiraten in Nederland beheersbaar te maken. De kans dat radiopiraten in de toekomst dus legaal kunnen uitzenden of dat de acceptgiro die bij de overtreding van de radiowet aam hen wordt gestuurd een lager bedrag toont, is de uiterst gering.

Dit onderdeel afdrukken

  Radiostudenten van zes Vlaamse hogescholen krijgen professionele radio-uren bij MNM
Geplaatst door master-magic - 29-01-2018, 12:17 23 - Forum: FM radio's in belgie - Geen reacties

Voor het vijfde jaar op rij slaan VRT-jongerenzender MNM en zes Vlaamse hogescholen de handen in elkaar voor hun studentenproject, dit jaar onder de nieuwe naam Student Late Night.

Vanaf maandag 29 januari krijgen jonge mediastudenten zes weken lang een intensieve masterclass in de studio’s van de radiozender. MNM-dj’s Evelyn De Backer, Camille Pollie en Bart De Raes begeleiden de studenten tijdens hun stage.

De studenten volgen allemaal een mediaopleiding aan een van deze scholen: AP Hogeschool (Antwerpen), Howest (Kortrijk), Hogeschool PXL (Hasselt), Arteveldehogeschool (Gent), RITCS School of Arts (Brussel) en Thomas More (Mechelen). Vanaf maandag 29 januari zullen zij zes weken lang - elke week komt een andere hogeschool aan bod - een radioprogramma maken onder de noemer 'Student Late Night'. Dat wordt van maandag tot en met woensdag van 23 uur tot middernacht uitgezonden.

Rino Ver Eecke, nethoofd MNM:

'Bij de VRT moedigen we jonge talenten aan die hun eerste stappen in de media zetten. Daarbij gaan creativiteit en participatie hand in hand. Als jongerenradio is MNM het uitstekende platform waar jonge en aanstormende radiomakers terechtkunnen. We willen niet alleen luisteren naar die jonge mensen, maar ze krijgen ook de kans om zélf radio en online content te maken. Net zoals onze professionele radio-dj’s dat doen. De jonge radiowolven worden professioneel begeleid om al hun creativiteit uit te kunnen werken. Het is voor de studenten een eerste belangrijke ervaring waarbij ze écht meedraaien in de boeiende wereld van de radio. Ik ben razend benieuwd naar hun radioprogramma’s en wens hen nu al veel succes!'

Springplank
Vijf jaar geleden sloegen MNM en vijf Vlaamse hogescholen voor het eerst de handen in elkaar voor het studentenproject. Sindsdien heeft het al heel wat jongeren aan een boeiende job bij de radio geholpen. Zowel MNM-dj's Dorianne Aussems als Julie Van den Steen gingen vast aan de slag bij MNM dankzij het project. Ook Sen De Paepe, die in 2016 deelnam, heeft ondertussen een vaste stek in de dagprogrammering van MNM. En ook voor Laurens Luyten en Niels Van Duyse was de stage een springplank.

Sen De Paepe (MNM-dj):

'Een radioprogramma voorbereiden met de rest van de klas en dat dan op nationale radio presenteren... Over dromen gesproken die werkelijkheid worden! Natuurlijk had ik toen absoluut geen idee waar het mij naartoe zou leiden. En kijk mij nu: een vast element in de MNM-Framilie, een collega van de mensen waar ik jaren naar opkeek en nu nog steeds naar opkijk. Als je me twee jaar geleden had verteld dat het zo zou lopen, had ik je nooit geloofd. Maar radiobloed kruipt waar het niet gaan kan, zeker?'

De hogescholen komen in deze volgorde aan bod:

Van maandag 29 tot en met woensdag 31 januari: AP Hogeschool Antwerpen
Van maandag 5 tot en met woensdag 7 februari: Howest Kortrijk
Van maandag 19 tot en met woensdag 21 februari: Hogeschool PXL Hasselt
Van maandag 26 tot en met woensdag 28 februari : Arteveldehogeschool Gent
Van maandag 5 tot en met woensdag 7 maart: RITCS School of Arts Brussel
Van maandag 12 tot en met woensdag 14 maart: Thomas More Mechelen

Volg 'Student Late Night':

van maandag tot en met woensdag tussen 23 uur en middernacht op MNM of via de MNM-app
op MNM.be
op Twitter via #studentlatenight
op Facebook via MNMbe
op Instagram via mnmbe
op Snapchat via mnm.be

Dit onderdeel afdrukken

  M FM vanaf begin februari ook op Eclips TV
Geplaatst door master-magic - 25-01-2018, 02:09 43 - Forum: FM radio's in belgie - Geen reacties

Vanaf 1 februari kun je M fm, de samensmelting van de voormalige Radio Delta en Radio M fm, dagelijks ook horen via Eclips TV, iedere ochtend tussen 08:00 en 10:00 uur. Dat werd meegedeeld tijdens de nieuwjaarsreceptie van de radiozender afgelopen vrijdag in het meeting center “Het Eerste Woord” in Erwetegem. Eclips TV kan je op Proximus TV bekijken, 24/24 op kanaal 109 en op Telenet van 8 uur tot 20 uur op kanaal 40.

Dit onderdeel afdrukken

  UITBREIDING DAB+-DEKKING RADIONL KIDS LOOPT VERTRAGING OP
Geplaatst door master-magic - 20-01-2018, 21:17 29 - Forum: DAB(+) Radio's in Nederland - Geen reacties

De uitbreiding van de dekking van de nieuwe radiozender RADIONL Kids via de digitale ether (DAB+) loopt vertraging op. Het is nog niet duidelijk wanneer de uitbreiding kan worden gerealiseerd.

Radiozender voor kinderen

De radiozender voor kinderen begon op 1 december 2017 haar uitzendingen in de regio Eindhoven via de FM en in grote delen van Zuid en Zuidoost Nederland via DAB+ op kanaal 7A. Tot 1 december maakt RADIONL zelf gebruik van deze etherfrequenties. RADIONL zelf is echter sinds 1 december te horen via de frequenties van de radiozender PUURNL in Noord-Brabant en Zeeland.

De eigenaar van Puur NL heeft een productie-overeenkomst gesloten met het bedrijf achter RADIONL voor het doorgeven van deze radiozender sinds 1 december.

Uitbreiding

Bij de start van RADIONL Kids werd aangegeven dat de radiozender voor kinderen per 1 januari 2018 ook te horen zou zijn via het kanaal 9D in Zuidwest Nederland en Noordwest Nederland. Tot op heden is de radiozender echter nog niet te horen in deze regio via DAB+.

Overeenkomst

“De doorgifte van RADIONL Kids op DAB+ in Zuidwest Nederland en Noordwest Nederland heeft vertraging opgelopen doordat de nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor de bovenregionale DAB+ kavels nog niet is getekend. Deze overeenkomst is nodig om de restcapaciteit in gebruik te nemen“, aldus Nico Silvius, directeur van de radiozender. Het is nog niet duidelijk wanneer de overeenkomst wel tot stand gaat komen.

Luisteren

RADIONL Kids is naast ontvangst via FM in de regio Eindhoven en DAB+ in delen van Noord-Brabant en Limburg ook wereldwijd te ontvangen via Internet.

   

Dit onderdeel afdrukken